tussendoortje

Brownie van zwarte bonen (En die proef je niet! ;-))

By 19 maart 2019 No Comments

Een brownie van zwarte bonen klinkt raar. En niet lekker. Maar het tegendeel is waar… ik kan echt genieten van een stukje bij de thee en maakt dat ik zonder schuldgevoel toch een lekker stuk brownie kan eten. Deze brownie is echt heel goed qua smaak (want chocola ;-)) én verantwoord. Hoe fijn is dat? En maak je geen zorgen, je proeft de bonen dus écht niet! De zwarte bonen vervangen het meel in deze brownie en dat zorgt er onder andere voor dat dit lekkers een gezonde en voedzame bron is van eiwitten en vezels!

Ingrediënten

  • 100 gram dadels (zonder pit)
  • 250 gram uitgelekte zwarte bonen uit blik
  • 2 eieren
  • 1 scoop vanille eiwitpoeder (ook wel bekend als ‘whey’)
  • 25 gram honing
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • Eventueel: 1 eetlepel zoetstof om hem nóg zoeter te maken

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. Week de dadels een kwartier in kokend water. Spoel de zwarte bonen goed even om en laat goed uitlekken. Blend alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een glad beslag. Giet het mengsel in een met bakpapier bekleedde bakvorm (of kies voor een siliconen bakvorm) en stop de bakvorm in de oven voor ongeveer 20 minuten. Kijk of de brownie goed gaar is door er met een satéstokje in te prikken. Is deze nog goed nat? Dan nog heel even in de oven doen! Persoonlijk vind ik hem lekkerder als de brownie nog een klein beetje nat is. Dan is het zo lekker smeuïg!

Leave a Reply